Over Kyra mind


De naam Kyra Mind is een pseudoniem - en tevens een anagram, want Kyra houdt van raadseltjes - van een Nederlandstalige schrijfster. Ze heeft verschillende boeken geschreven in het genre New Adult en Dark Romance. Daarnaast heeft ze meerdere boeken online geschreven en vertaalt ze Engelstalige romance boeken naar het Nederlands.


Kyra woont in het zuiden van Nederland met haar man, zoon en hond. Schrijven doet ze al zo lang ze zich kan herinneren. Het was een soort geheime hobby, iets waar ze met niemand over sprak, omdat ze het maar gek vond dat al die verhalen in haar hoofd rondspookten. Het was iets wat ze deed ter ontspanning, om even te ontsnappen naar een fantasiewereld die ze helemaal zelf kon creëren.

 

 

, maar het was altijd slechts een hobby, iets wat ze ter ontspanning deed, om even te kunnen verdwalen in een fantasiewereld die ze helemaal zelf kon creëren.

In 2019 kreeg ze last van neurologische klachten, waardoor het lastig werd om haar beroep als kinderpsychologe naar behoren uit te voeren. Schrijven werd toen een houvast, een manier om de donkere en eenzame dagen door te komen en eigenlijk een soort redmiddel. 

In mei 2019 besloot ze om wat hoofdstukken van het verhaal 'Niemand is zomaar aardig' online te zetten

 

 

Toen ze in 2019 neurologische klachten kreeg en daardoor haar beroep niet meer naar behoren kon uitoefenen, werd het schrijven opeens veel meer dan dat. Het werd een houvast, een manier om de donkere dagen door te komen en weer omhoog te krabbelen uit een diep dal. 

 

In mei van dat jaar besloot ze om haar verhalen online te zetten

 

 

het land - aan de Belgische grens - met haar man, zoon en hond. Schrijven doet ze al zo lang ze zich kan herinneren, maar ze had nooit de behoefte om er haar carrière van te maken. Ze had immers een mooie carrière als kinderpsychologe waar ze haar passie in kwijt kon. In 2019 besliste het lot echter anders

 

 

Ze schrijft al zo lang ze zich kan herinneren, maar had nooit het gevoel alsof haar schrijfsels goed genoeg waren om te delen met anderen. Ze deed dit vooral ter ontspanning en om even te kunnen verdwalen in een fantasiewereld die ze helemaal zelf kon creëren.

Begin 2019 besloot zij om gedurende het gehele jaar elke dag iets te schrijven en te kijken of dit in de smaak zou vallen bij lezers. Ze schreef in een paar weken tijd het verhaal 'Niemand is zomaar aardig' en plaatste alle hoofdstukken hiervan gratis online via social media. Ze kreeg hier zo ontzettend veel positieve reacties op, dat ze besloot om verder te schrijven. Dit verhaal is uiteindelijk uitgemond tot een serie die in herschreven versie is uitgebracht.

Kyra haar verhalen gaan altijd over de - vaak onmogelijke - liefde tussen twee of meerdere personen en hebben meestal een donker randje. Het uitgangspunt van haar verhalen is vrijwel altijd dat iedereen liefde verdient, ook de mensen met een minder rooskleurig verleden. Kyra gebruikt haar ervaringen als hulpverlener voor het vormgeven van haar personages en daardoor lukt het haar vaak om lezers mee te laten leven met personages die normaliter helemaal geen sympathie zouden ontvangen. Ze schrijft gedetailleerd, rauw en beeldend, waardoor lezers het gevoel hebben alsof ze zich samen met de personages in dezelfde ruimte bevinden.
Hierdoor kunnen haar verhalen tevens door sommige lezers als schokkend ervaren worden, maar daar wordt vrijwel altijd een triggerwarning in het begin van het verhaal gegeven. Haar verhalen zijn tevens niet geschikt voor minderjarige lezers, gezien de expliciete seks- en geweldsscènes.


In de zomer van 2019 besloot Kyra mee te doen met een schrijfwedstrijd van Schrijverspunt en SVM Publishing, om te kijken of haar schrijfsels ook bij een breder publiek in de smaak zouden vallen. Tegen haar verwachting in won zij deze wedstrijd en dit had als gevolg dat zij een uitgeefcontract bij SVM Publishing aangeboden kreeg, waar momenteel haar tweedelige serie Beschadigd uit wordt gebracht. Inmiddels heeft zij ook al getekend voor een tweede serie en ook deze zal worden uitgebracht door SVM Publishing

Naast het uitgeven via een uitgever, geeft Kyra vanaf 2021 ook zelf boeken uit. Daarnaast houdt zij zich ook nog bezig met het vertalen van Engelstalige romans naar het Nederlands. Inmiddels is haar hobby namelijk dusdanig uit de hand gelopen, dat zij er haar werk van heeft gemaakt en haar carrière als psycholoog er even voor aan de kant heeft geschoven.

Ondanks dat het uitgeven van boeken een droom is die voor Kyra uitkomt, vindt ze het nog steeds het állerleukste om haar verhalen online te posten voor haar trouwe volgers. Hier is het voor haar allemaal begonnen en de hartverwarmende reacties die ze van haar lezers terugkrijgt, motiveren haar enorm om verder te gaan met schrijven. 

Wil je op de hoogte blijven van de verhalen die Kyra momenteel post en andere zaken rondom haar schrijfsels?
Volg haar dan op social media!


Heb je een vraag aan mij? Schroom niet om mij een berichtje te sturen. Ik vind het namelijk erg leuk om in contact te staan met mijn lezers!