Over Kyra mind


De naam Kyra Mind is een pseudoniem - en tevens een anagram, want Kyra houdt van raadseltjes - van een Nederlandstalige schrijfster. Dit heeft te maken met haar werk als kinderpsychologe en het expliciete - seksueel getinte - genre waarin ze schrijft. Ze wil deze twee werelden graag van elkaar gescheiden houden, omdat ze nogal met elkaar botsen.


Kyra woont helemaal in het zuiden van het land - aan de Belgische grens - met haar man en zoon. Ze schrijft al zo lang ze zich kan herinneren, maar had nooit het gevoel alsof haar schrijfsels goed genoeg waren om te delen met anderen. Ze deed dit vooral ter ontspanning en om even te kunnen verdwalen in een fantasiewereld die ze helemaal zelf kon creëren.

Begin 2019 besloot zij om gedurende het gehele jaar elke dag iets te schrijven en te kijken of dit in de smaak zou vallen bij lezers. Ze schreef in een paar weken tijd het verhaal 'Niemand is zomaar aardig' en plaatste alle hoofdstukken hiervan gratis online via social media. Ze kreeg hier zo ontzettend veel positieve reacties op, dat ze besloot om verder te schrijven. Dit verhaal is uiteindelijk uitgemond tot een serie die begin 2021 uitgegeven zal worden in boekvorm.

Kyra haar verhalen gaan altijd over de - vaak onmogelijke - liefde tussen twee of meerdere personen en hebben meestal een donker randje. Het uitgangspunt van haar verhalen is vrijwel altijd dat iedereen liefde verdient, ook de mensen met een minder rooskleurig verleden. Kyra gebruikt haar ervaringen als hulpverlener voor het vormgeven van haar personages en daardoor lukt het haar vaak om lezers mee te laten leven met personages die normaliter helemaal geen sympathie zouden ontvangen. Ze schrijft gedetailleerd, rauw en beeldend, waardoor lezers het gevoel hebben alsof ze zich samen met de personages in dezelfde ruimte bevinden.
Hierdoor kunnen haar verhalen tevens door sommige lezers als schokkend ervaren worden, maar daar wordt vrijwel altijd een triggerwarning in het begin van het verhaal gegeven. Haar verhalen zijn tevens niet geschikt voor minderjarige lezers, gezien de expliciete seks- en geweldsscènes.


In de zomer van 2019 besloot Kyra mee te doen met een schrijfwedstrijd van Schrijverspunt en SVM Publishing, om te kijken of haar schrijfsels ook bij een breder publiek in de smaak zouden vallen. Tegen haar verwachting in won zij deze wedstrijd en dit had als gevolg dat zij een uitgeefcontract bij SVM Publishing aangeboden kreeg, waar momenteel haar tweedelige serie Beschadigd uit wordt gebracht. Inmiddels heeft zij ook al getekend voor een tweede serie en ook deze zal worden uitgebracht door SVM Publishing

Naast het uitgeven via een uitgever, geeft Kyra vanaf 2021 ook zelf boeken uit. Daarnaast houdt zij zich ook nog bezig met het vertalen van Engelstalige romans naar het Nederlands. Inmiddels is haar hobby namelijk dusdanig uit de hand gelopen, dat zij er haar werk van heeft gemaakt en haar carrière als psycholoog er even voor aan de kant heeft geschoven.

Ondanks dat het uitgeven van boeken een droom is die voor Kyra uitkomt, vindt ze het nog steeds het állerleukste om haar verhalen online te posten voor haar trouwe volgers. Hier is het voor haar allemaal begonnen en de hartverwarmende reacties die ze van haar lezers terugkrijgt, motiveren haar enorm om verder te gaan met schrijven. 

Wil je op de hoogte blijven van de verhalen die Kyra momenteel post en andere zaken rondom haar schrijfsels?
Volg haar dan op social media!


Heb je een vraag aan mij? Schroom niet om mij een berichtje te sturen. Ik vind het namelijk erg leuk om in contact te staan met mijn lezers!